Dora Alina Romanescu

joi, 11 noiembrie 2010

Turiștii ce vor poposi ȋn orașul de la țãrm de mare, Mangalia, vor descoperi un loc de liniște, de relaxare și destindere, nou ȋnființat aici: o Librãrie-ceainãrie, spațioasã, modernã, elegantã.
Acest proiect s-a nãscut dintr-un vis…iar cei care au participat la ȋmplinirea acestuia sunt oameni iubitori de carte, de culturã, de artã, de frumos.
Grupul editorial Livingstone din București, din care face parte și editura Pescãruș, a hotãrât promovarea scriitorilor talentați, romãni și mediatizarea lor. Așa au descoperit-o pe Dora Alina Romanescu , o scriitoare talentatã , care trãiește ȋn Mangalia, autoare a șase romane, membrã a Uniunii Scriitorilor din România.
Editura Pescãruș i-a reeditat patru din romanele scriitoarei și i-a ȋmplinit visul acesteia de a ȋnființa o Librãrie-ceainãrie care sã-i poarte numele: Dora Alina Romanescu.
Inaugurarea Librãriei-ceainãrii a avut loc in data de 6 Noiembrie 2010, iar comunitatea a primit cu bucurie ȋnființarea acestui lãcaș de culturã.
Primarul Municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a salutat cu bucurie acest proiect spunând cã: “Este onorant sã ne respectãm oamenii valoroși cât sunt ȋn viațã, sã le promovãm activitatea, sã le apreciem harul și ceea ce fac ei pentru semeni.”
Reprezentanta Editurii Livingstone-Roxana Gamart spune:” In sprijinul hotãrârii noastre de a o promova pe scriitoarea Dora Alina Romanescu, ne-a venit Antologia Personalitãților Române si faptele lor apãrutã la Iași de Constantin Toni Dârțu, unde scriitoarea Dora Alina Romanescu apare alãturi de personalitați marcante ale scrisului, cântecului, artei: Grigore Vieru, Benone Sinulescu, Elena Forțu, Irimie Strãuț și alții.”
Constantin Toni Dârțu o prezintã pe autoare ȋn peste 75 de pagini și spune: “ Rugãm cititorul sã se plece asupra acestui text și implicit asupra unei scriitoare ȋnzestrate cu talent, cu mult talent. Saveta Bachiș Georgescu, a cãrei operã apare sub pseudonimul Dora Alina Romanescu, ȋși scrie cãrțile cu inima, cu sufletul, ȋntrupându-se ȋn fiecare dintre noi. Dora Alina Romanescu este SCRIITOARE!”
Roxana și-a ȋncheiat discursul:” Mulțumim Dora Alina Romanescu pentru ca ne-ai vorbit despre visul tãu, mulțumim cã ești o scriitoare pentru sufletele noastre!”
Emoționatã, scriitoarea Dora Alina Romanescu a spus:” Sunt patroana spiritual a acestei Librarii-ceainãrii și doresc ca aceasta sã devinã un loc unde oamenii sã-și gãseascã liniștea, sã descopere adevãratele valori pentru minte și suflet. Doresc sã aducem tinerii aproape de carte.”
Inființarea unei librãrii, când calculatorul este la ȋndemâna oricui, când pe majoritatea ecranelor TV ne sunt prezentate petreceri, scandaluri, domnișoare goale din cap pânã-n picioare, este un act de curaj…un pas mic, speranța cã valorile morale ale romãnilor existã, cã mulți dintre noi ne vom relua obiceiurile de a trãi decent, de a ne distra cu folos, creativ, elegant.

Dora Alina Romanescu





Mangalia 6 noiembrie 2010










0 comentarii:

joi, 4 noiembrie 2010

SAMBATA, 6 NOIEMBRIE - INAUGURAREA LIBRARIEI - CEAINARII "DORA ALINA ROMANESCU" - MANGALIA




In câteva cuvinte doresc să vă informez despre evenimentul ce va avea loc sâmbătă, 6 noiembrie.ora 12, în Mangalia
Pe aceasta data va avea loc inaugurarea librariei-ceainãrii din Mangalia, care va purta numele scriitoarei Dora Alina Romanescu.
Toată povestea a pornit de la un om de cultură din București, (dorește să-și păstreze anonimatul)care i-a descoperit romanele scriitoarei Dora Alina Romanescu și a decis să i le reediteză intr-o formă elegantă și modernă. Impreună cu editura Pescăruș din București și sprijinit de Primăria Mangalia a hotărât să deschidă o librărie- ceainărie in orașul in care trăiește scriitoarea Dora Alina Romanescu, contribuind astfel la împlinirea unui vis tainic al acesteia.
“Am acceptat cu bucurie ca librăria să-mi poarte numele. Pe rafturi,cei ce vor intra în această librărie,vor găsi cărți pentru toate gusturile, de la titluri clasice la cele mai noi apariți și vor putea savura ceaiuri speciale, naturale..
Deoarece am fost numită patroana spirituală a acestei librări, doresc ca aceasta să devină un loc unde oamenii să-și găsească liniștea, în care să descopere adevăratele valori pentru minte și suflet. Doresc să aducem tinerii aproape de carte,să arătăm că putem trăi decent, putem să ne distrăm cu folos, creativ, elegant. Sper din tot sufletul să oferim în librăria noastră un ceai -cultural- să vindem lectură pentru toate vârstele.
Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de noi, pentru că ne sprijiniți în a face cunoscut proiectul nostru de suflet.”
Cu mult respect, Dora Alina Romanescu-Saveta Georgescu

0 comentarii: