Dora Alina Romanescu

vineri, 17 august 2012

COMUNICAT DE PRESA



Luni, 27 august 2011, ora 11, la Librăria „Dora Alina Romanescu , din Mangalia a avut loc un eveniment de mare însemnătate pentru cultura orașului de la țărm de mare.

În acest loc de taină pentru sufletele însetate de hrană spirituală, au poposit oameni de cultură din țară și străinătate pentru a participa la festivitatea de premiere a scriitorilor participanți la Concursul Internațional de poezie și proză pentru romanii din întreaga lume,STARPRESS 2012,editia a lll-a, organizat de revista româno- canadiano-americană STARPREShttp://www.blogger.com/www.valcea-turism.ro, din doi în doi ani.

Concursul a reunit un numar record de participanti, 8476 (optmiipatrusutesaptezecisisase ) de concurenti, de pe toate meridianele. Peste 150 de premianți au caștigat premii si mențiuni.

Au fost prezenți la întalnire, peste 50 de scriitori din Canada, Germania, Anglia, Republica Moldova și România, din orașele: Cluj-Napoca, Vatra Dorni, Lugoj, București, Constanța, Râmnicul Vâlcea.

Oaspeții au fost întâmpinați de scriitoarea Dora Alina Romanescu, domnul consilier Ovidiu Mihalache, reprezentantul Consiliului Local Mangalia și doamna Aida Gomeajă, reprezentanta Primăriei Mangalia.

Neputand participa la întalnire, fizic - dar prezenti cu sufletul alaturi de cei reuniți la Mangalia, au transmis mesaje pline de har, caștigatori din întreaga lume : Mariana Zavati Gardner / Londra / Anglia- premiul l poezie, MIHAELA CRISTESCU/ Sidney / Australia - premiul l poezie,GABRIELA CALUTIU SHONENBERG / Costa Blanca / Spania - premiul ll -proza, IOANA DIACONU / Atena / Grecia- premiul lll - proza, LAVINIA HUTISORU DUMITRIU / Bucuresti / Romania - premil ll - poezie si tanara PAULA DIANA HANDRA - Timisoara / Romania - premiul tineretii – proza si MIHAELA BURLACU / Constanta – mentiune.

Premiile au fost înmânate de distinsa doamnă LIGYA DIACONESCU director general al revistei internationale STARPRESS http://www.blogger.com/www.valcea-turism.ro, membru fondator al Asociatiei Internationale a Ziaristilor de Origine Romana din Intreaga Lume ( "Association des mass-médias et journalistes d'expression roumaine sans frontière Qubec - Canada),membru al Clubului de Presa Transatlantic, membru de onoare al Asociatiei Profesorilor Universitari din Canada - ACRUPO / Toronto, un spirit ales, un om de cultură de mare valoare care a reușit să-i reunească pe scriitorii români contemporani din întreaga lume în ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMANI DIN INTREAGA LUME , STRRPRESS,ediție bilingvă, editată în limba româna - engleză în anul 2011 și în româna- franceză în anul 2012. Cele două antologii s-a bucurat de un real succes, avand lansari în Romania, Anglia, Italia, Spania, Germania, Grecia, Israel, Australia, Franta, Belgia, USA și Canada urmată în curând de cea de-a treia ediție în limba romano-germană, care va vedea lumina tiparului la începutul anului 2013, alaturi de o alta carte care va purta semnatura Ligyei Diaconescu, "Românii sunt deștepți, elevați si talentați", editie bilingva, romana - engleza (în care vor fi prezenți români de succes, din toate domeniile, de pe toate meridianele).

Locul I la proză a fost obținut de doamna ELENA BUICĂ din Toronto- CANADA, prezentă la premiere, și de scriitoarea ce trăiește în orașul Mangalia, DORA ALINA ROMANESCU.

Dintre cei premianți au fost prezenți si TITINA NICA ȚENE, din Cluj Napoca- premiul I poezie, IONELA FLOOD TAKAT- Londra - premiul I poezie, MIRCEA M. POP, din Germania, premiul II poezie, ODETA TĂTARU, din Republica Moldova, premiul II poezie,CRISTIANA MARIA PURDESCU, din București, premiul II poezie, LAURIAN LODOABĂ, din Lugoj / Romania & Germania, premiul III poezie,GHEORGHE VICOL, Vatra Dornei, premiul III poezie, Mihaela Marvei din Constanța, mențiune, STAN VIRGIL, din MANGALIA, mențiune.

A fost o atmosferă de sărbătoare, de bucurie, cu multă iubire pentru literatură, țară și cultura românească de pretutindeni. În afară de diplome, premianții au primit din partea Ligyei Diaconescu, ca la fiecare editie, sejururi de zece zile pe litoralul românesc, iar scriitoarea Dora Alina Romanescu, va beneficia de zece zile de ședere în Canada, la Toronto.

S-au recitat versuri, s-a ascultat muzică folk, interpretată cu multă sensibilitate și har de talentatul cântăreț GONDOCI VASILE, din Lugoj.

La eveniment au participat și membrii ai Ligii Scriitorilor din Constanța, care au avut prilejul de a-l asculta pe distinsul om de cultură, ALEXANDRU FLORIN ȚENE, Președintele Ligii Scriitorilor din România și de pretutindeni. Acesta a înmanat LIGYEI DIACONESCU premiul Ligii Scriitorilor pentru "cea mai buna si mai cuprinzatoare ANTOLOGIE a scriitorilor români contemporani din întraga lume", cu mentiunea: " Comitetul director al LIGII SCRIITORILOR va felicita și apeciaza munca dumneavoastra în promovarea literaturii române pe mapamond".

Distinsa castigatoare a locului l poezie, IONELA FLOOD TAKAT din Marea Britanie a înmanat directorului revistei internationale STARPRESS http://www.blogger.com/www.valcea-turism.ro , LIGYA DIACONESCU o diploma de recunoastere a activitatii sale culturale pe plan international din partea ROMANCA SOCIETY LONDON și un premiul de ședere - în house residence at ART STUDIO, London, UK, cu propunerea încheierii unor parteneriate culturale între cele două instituții culturale.

Domnul Primar al Municipiului Mangalia CRISTIAN RADU, a oferit premianților o masă la restaurantul BARCHETA din stațiunea Neptun.

Despre frumoasa și rodnica activitate desfășurată la Librăria„Dora Alina Romanescu” din MANGALIA, vor scrie toți care au fost prezenți la această întâlnire și o vor purta în sufletele lor ca pe o amintire dragă, de neuitat.
Dora Alina Romanescu- scriitor

Membru al Uniunii Scriitorilor din România

0 comentarii: