Dora Alina Romanescu

duminică, 29 decembrie 2013

Mesaj de sărbători...

Luna decembrie își face apariția în calendarul anului cu miros de brad și clinchet de clopoței, cu dorințe și rugăminți ascunse, tainice, îndreptate spre Moș Crăciun, cu vise și speranțe pe care magia Crăciunului le-ar putea împlini.


Oare există oameni care să nu se bucure de sărbătorile de iarnă ce vestesc vremea luminată a nașterii Domnului nostru Iisus Hristos?
Oare există copii care să nu creadă în Moș Crăciun?
Chiar dacă iarna este un anotimp rece, bucuria sărbătorii de Crăciun ne încălzește sufletele, indiferent că ești tânăr ori matur, bărbat sau femeie.
Mă privesc în oglinda timpului. Gândurile-mi caută prin cufărul amintirilor...închid ochii și mă întorc în copilărie...
Mă văd în odăița curată și aranjată de sărbătoare. Focul duduie în sobă, iar pe plită forfotesc sarmalele...Mirosul de cozonac și pâine caldă, cetele de colindători la geam, apariția lui Moș Crăciun au conturat cea mai frumoasă poveste care mi-a mângâiat copilăria.
În acele clipe sfinte, părinții m-au învățat să dăruiesc, să fiu bună, să cred în magia zilelor de Crăciun.
Au trecut anii unul după altul...În fiecare iarnă, de Crăciun, îmi este dor de mama, de tata, de zilele magice petrecute alături de ei, îmi este dor de vremurile când nu eram răsfățați cu daruri, dar eram fericiți, eram bogați sufletește, aveam liniștea interioară și frumusețea acelor clipe miraculoase.
În ultimul timp am trecut prin multe încercări, am trăit sentimente dureroase, dramatice.
M-am rugat, l-am implorat pe Dumnezeu să privească spre noi. Am privit Cerul și mi-am țesut vise și speranțe...dar din păcate toate s-au spulberat. 
Plecarea la cer a fetiței noastre scumpe mi-a rupt sufletul în mii de bucăți și mi l-a învăluit într-o durere permanentă. Mă simt goală pe dinăuntrul meu asemenea unui pom în anotimpul de iarna și mă întreb dacă voi avea puterea să găsesc răspunsuri la tot ceea ce am trăit, dacă voi mai avea putere să sper...Mă gândesc fără încetare la toți cei dragi, îi port în suflet clipă de clipă, chiar dacă fizic nu sunt lângă ei, mă străduiesc să găsesc liniștea de care am nevoie și în același timp să le-o dăruiesc și copiilor mei atât de răniți și greu încercați de pierderea fetiței lor.
Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului ne îndeamnă să iertăm, să iubim...să le spunem celor dragi cât de mult îi iubim.
Anul acesta, pentru mine, luna decembrie a fost tristă, magia a lipsit, nu mi-am dorit daruri, nu am împodobit bradul, nu l-am așteptat pe Moș Crăciun...
Voi fi fericită dacă din Cer steluța mea dragă va licări spre mine. Poate în acea clipă va privi și Dumnezeu spre casa noastră și ne va dărui liniște, pace, speranțe...
Vouă, dragi prieteni, vă doresc ca magia Crăciunului să vă împodobească viața, să uitați de griji, să aveți parte de iubire, înțelepciune, lumină, speranțe, să fiți fericiți și binecuvântați în fiecare clipă ce o trăiți.
Mulțumesc, pentru că voi ne-ați amintit mereu că nu suntem singuri în clipele grele, iar iubirea voastră a fost cel mai de preț cadou pentru noi.


SĂRBĂTORI LUMINATE! CRĂCIUN FERICIT!


Dora Alina Romanescu 
www.eligeorgescu.blogspot.com

0 comentarii:

duminică, 15 decembrie 2013

LACRIMI...

LACRIMI...


Când te desparți de un prieten drag, suferi, te zbuciumi, ești trist...Timpul așterne peste rană uitarea și, „viața merge mai departe,” așa cum spun oamenii care nu au nicio legătură cu povestea prin care treci. 
Când pierzi o ființă ruptă din tine, sufletul ți se sfâșie, rămâne orfan și zdrobit cât mai trăiești pe pământ, chiar dacă viața își continuă cursul. 
Suferința, întristarea, mâhnirea, chinul, amărăciunea, jalea, amarul te mistuie, te învăluie, te urmăresc oriunde te-ai duce. În afară de durere, niciun alt sentiment nu mai are loc în mintea, în trupul, în inima ta. Dacă lacrimile nu-ți mângâie clipă de clipă obrajii, din inimă îți picură ritmic, ca dintr-un perfuzor, fără încetare, picături de sânge, care-ți ard în flăcări întreaga-ți ființă. 
Oamenii nu-ți simt durerea care te arde, deși încearcă să-ți fie alături, te țin de mână, fac eforturi să te ajute să te ridici de jos...În realitate, doar tu trăiești drama trecerii în veșnicie, prea timpurie, pe neașteptate, a suflețelului rupt din tine și pe care Dumnezeu l-a luat în Împărăția Sa, fără ca cei ce am rămas să jelim cu lacrimi de foc să știm dacă am fost pedepsiți pentru păcatele noastre sau ale neamului nostru, ori doar am fost puși la încercare... 
Este Lucrarea Lui și nu o putem discuta, deși în inima noastră roiesc un noian de întrebări, ne chinuiesc o mulțime de gânduri... 
Ioana Alberta și-a ales drumul spre stele...Nu știm dacă ea a fost cea care nu a vrut să stea cu noi pe pământ sau a fost hotărârea Domnului de a o lua la El. 
Sper că Atotputernicul îi ocrotește sufletul care a sălășluit pentru puțin timp în trupul unei fetițe minunate, cu chip suav, cu ochii mari și expresivi, cu un zâmbet fermecător și o inteligență sclipitoare pentru vârsta pe care a avut-o. 
Mă rog din toată inima ca în Cer să fie fericită, să zboare, să se joace, să râdă din tot sufletul așa cum râdea înainte ca boala hidoasă să-i atace corpul plăpând și atât de fraged. 
Sper ca din Cer să-și privească părinții, să-l roage pe Dumnezeu să le dea putere să-și ducă durerea și lacrimile, să le dea putere să trăiască cu amintirea ei dragă, cu chipul ei pe care l-au iubit și adorat cu toată ființa lor. 


Desigur că lumea nu se opreste în loc din cauza dramei ce o trăim, din cauza durerii noastre... 
Ne vom duce singuri crucea și dorim să-i binecuvântăm pe toți acei oameni minunați, cu suflete nobile care ne-au fost alături din clipa în care Ioana s-a îmbolnăvit și până și-a luat zborul spre tărâmul Tinereții fără Bătrânețe și al Vieții fără de Moarte. 
În inima mea rănită a încolțit o fărâmă de speranță...a încolțit miracolul etern al reînceperii unei noi zile, al nașterii unei noi vieți...cine știe?...poate Dumnezeu ne va binecuvânta din nou într-un mod pe care noi nu ni-l putem imagina. 
Este prima oară în viața mea când magia sărbătorilor de iarnă nu va pătrunde în sufletul meu. Nu voi împodobi nici bradul...Am ornat geamul din sufragerie cu mai multe podoabe luminoase, iar în mijloc am așezat o steluță multicoloră...poate dacă Ioana va privi din cer va găsi mai ușor casa noastră...Sper ca în timpul sărbătorilor de iarnă să existe nopți magice când stelele să aibă suflet...Simt că în acele clipe numai cu inima voi putea vedea cu adevărat ceea ce este invizibil pentru ochi... 

14 decembrie 2013 
Dora Alina Romanescu

1 comentarii: