Evenimente
Prozatoarea Dora Alina Romanescu a devenit membră a USR Dobrogea pe data de 17 iulie.
Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR) a confirmat, de curînd, propunerile Comisiei de validare pentru anul 2009. Printre cei şapte autori care sînt admişi ca membri ai USR, Filiala Dobrogea, se află şi Dora Alina Romanescu sau, aşa cum o cunosc locuitorii municipiului Mangalia, educatoarea Elisabeta Georgescu. Dora Alina Romanescu este cunoscută publicului cititor datorită celor cinci volume: „Dealul Comorii” (2002), „Distanţe” (2004), „Elmira Mahmudi - o lacrimă pentru eternitate” (2006), „Gara Centrală” (2006), „Blestem” (2008) şi „Mărturii de iubire” (2008).
„Doamna Georgescu este un exemplu a ceea ce se poate face la Mangalia. Nu sîntem doar un colţ de Românie, sîntem un centru cultural în plină refacere, dorim să readucem strălucirea vieţii artistice la Mangalia, iar aceşti minunaţi oameni de litere ne ajută să atingem acest ideal. Dora Alina Romanescu este rezultatul unui vis, al unui cadru didactic decis să arate că poate mai mult. A început ca simplu membru al Clubului Artelor Solteris din Mangalia şi a prins curaj, aripile ei s-au întins şi au bătut puternic, ajutată de sfaturile colegilor din club. Îi dorim putere de muncă în continuare şi fie ca acesta să reprezinte doar un imbold pentru ceea ce ne pregăteşte”, a menţionat primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac.
Dacă oamenii din Mangalia vorbesc cu respect despre educatoarea Saveta Georgescu, specialiştii în domeniul scrisului literar o apreciază din ce în ce mai mult pe prozatoarea Dora Alina Romanescu. Pentru activitatea sa literară, scriitoarea din Mangalia a primit numeroase premii şi distincţii: Diploma de onoare din partea Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor, diplomă şi medalie din partea Primăriei Municipiului Mangalia pentru întreaga sa activitate literară, Diplomă de onoare de la Clubul Artelor Solteris la care activează şi altele. De menţionat este faptul că, la baza alegerii noilor membri ai USR Dobrogea, au existat criterii precum: valoarea volumelor publicate, comentarea acestora în presa literară de largă circulaţie, precum şi intrarea autorului în conştiinţa publică, prin cărţile sale şi manifestările iniţiate.
0 comentarii: